Boeklancering: Oude dame met autisme


Op woensdag 6 april, midden in de autismeweek, presenteert Marjolijn Schreiver, auteur van de recente gepubliceerde autobiografie ‘Oude dame met autisme’ bij ons een online kennissessie over ouderen en autisme.

In het kader van de landelijke autismeweek, van 2 tot en met 9 april, willen we als autismenetwerk de diversiteit van mensen, organisaties en projecten in Noord-Holland Noord zichtbaar maken.

We zijn blij dat Marjolijn vanuit haar ervaringsdeskundigheid en regionale binding bereid is een bijdrage te leveren aan deze ambitie. Marjolijn is naast auteur ook als vrijwilliger actief bij het NVA-huis Heerhugowaard, en durft op open, observerende wijze kennis te delen over de diagnose van autisme op latere leeftijd, en de behoeften van mensen met autisme op hogere leeftijd. Dit doet ze vanuit haar eigen ervaringen, en vanuit haar kennis als begeleider van lotgenotencontactgroepen.

Praktische informatie:

Datum: woensdag 6 april
Tijd: 9.00 – 10.15
Locatie: online
Toegangskosten: geen
Publiek: zowel voor professionals als mensen met autisme en hun naasten.
Aanmelden: kan via deze link

Over het boek:

Er zijn nog weinig levensverhalen geschreven door oudere vrouwen met (hoogfunctionerend) autisme.

Marjolijn Schreiver (pseud.,1953) heeft een ogenschijnlijk normaal leven geleid, met opmerkelijke missers en situaties waar ze niet goed uit kwam. Totdat ze op haar 65e de diagnose autisme krijgt.

Dit verwerkt ze op een heel persoonlijke manier in deze niets verhullende autobiografie, met begrip en een scherp oog voor waarin zij anders is dan haar medemensen.

Andere autisten zullen herkenning en steun vinden in haar ervaringen. Marjolijn Schreiver koppelt haar innerlijke beleving aan feiten en inzichten over autisme en de bijzondere situatie van ouderen. 

Interesse in het boek? Je kunt het hier bestellen.