Diverse gespreksgroepen voor mensen met autisme en hun partners in Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard

NVA Noord-Holland start weer een aantal gespreksgroepen dit jaar.

55-plussers met autisme in Alkmaar
In 2021 starten wij in Alkmaar met maandelijkse thema-bijeenkomsten voor 55-plussers met autisme. Een plek om elkaar te ontmoeten en ervaringen te uitwisselen.

Dit doen wij aan de hand van diverse thema’s zoals ‘leven met stress’, en ‘de gevolgen van de diagnose op latere leeftijd.’ Ook is er aandacht voor wat het leven met autisme waardevol kan maken. De bijeenkomsten worden begeleid door vrijwilligers die ervaring met autisme hebben. Mits de landelijke maatregelen het toelaten starten wij op 8 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Deelname is gratis maar voor koffie/thee wordt een kleine vergoeding gevraagd. Aanmelding vooraf is noodzakelijk!

Aanmelden of informatie: nva.alkmaar@autisme.nl

Gesprekgroep partners met (vermoedelijk) autisme in Heerhugowaard (nog niet gestart)
Het kan fijn zijn andere partners van mensen met (vermoedelijk) autisme te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in een veilige omgeving. Deze gespreksgroep heeft als doel de partnerrelatie te bespreken en te verbeteren (en niet je rol als ouder). Dit zorgt ervoor dat ook partners zonder kinderen of kind-gerelateerde problematiek makkelijker kunnen aansluiten.

Bijeenkomsten: iedere maand
Aanmelden of informatie: nva.alkmaar@autisme.nl

NVA-gespreksgroep voor volwassenen met autisme in Hoorn
Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie is er een gespreksgroep in Hoorn. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

Bijeenkomsten: iedere tweede dinsdag van de maand, vanaf 14.00 uur.
Aanmelden of informatie: nva.noordholland@autisme.nl

Let op: De start van de groepen is afhankelijk van voldoende aanmeldingen én kan door de geldende maatregelen door de Corona-pandemie nog veranderd moeten worden.

Meer informatie over verschillende regionale activiteiten van de NVA zoals inloopspreekuren en webinars  en de sociale media kanalen vind je ook op NVA – NVA locaties Noord-Holland (autisme.nl)