Gavin en Djordy zijn goed op weg

Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, biedt vrijheid en maakt spontane acties mogelijk. Binnen MEE op weg worden gestimuleerd en ondersteund om zo zelfstandig mogelijk te reizen. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die nu een indicatie hebben voor speciaal vervoer of leerlingenvervoer. Gavin heeft een fietstraject gevolgd, samen met zijn reismaatje Djordy.

Gavin is 13 jaar en zit op VSO De Spinaker in Alkmaar. Hij doet op het moment mee aan een fietstraject bij het project MEE op weg dat onderdeel is van MEE & de Wering. Bij MEE op weg leer je met behulp van een reismaatje, zelfstandig reizen, met de fiets of het openbaar vervoer. Gavin oefent samen met Djordy, zijn reismaatje, een keer per week met het fietsen van en naar school. Djordy zelf is student en loopt stage bij het project Mee op weg. Djordy vroeg Gavin onlangs een paar vragen over hoe hij het fietstraject vindt en ervaart en welke grenzen hij in het verkeer moet stellen.

“Wat vind je fijn aan het zelfstandig fietsen?” vroeg Djordy waarop Gavin antwoordde: “Wat ik er fijn aan vindt, is dat ik uiteindelijk zelf naar school kan gaan en ik dan ook sneller thuis ben dan met het leerlingenvervoer.”

Djordy: “Wat heb je tot nu toe allemaal geleerd?” Gavin: “Ik heb de route naar school en huis al best goed geleerd. En ik heb ook geleerd meer m’n handen uit te steken.”

Djordy: “Wat kan ik beter doen met het begeleiden en fietsen met jou?” Gavin: “Niks, ik vind het goed zo.”

Djordy: “Wat vindt je goed gaan dan?” Gavin: “Het fietsen gaat goed en ik begrijp ook de dingen die je tegen mij zegt en uitlegt, over de verkeersregels.”