Het levensverhaal van Nico Busger op Vollenbroek (57)

De laatste jaren wordt de diagnose autisme steeds vaker gesteld bij mensen van middelbare leeftijd. Nico kreeg de diagnose (toen nog) Asperger toen hij 47 jaar oud was. Vooral in de jaren daarna liep hij er tegenaan dat autisme niet van de buitenkant af te lezen is waardoor hij regelmatig werd overschat. Maar autisme kan voor hem wel degelijk een struikelblok zijn.
Door hierover te delen, hoopt hij dat mensen in soortgelijke situaties de vrijheid gaan voelen dit ook te doen.

Nico Busger op Vollenbroek zet zich actief in als vrijwilliger op verschillende gebieden. Zo is hij schuldhulpmaatje waarbij
zijn achtergrond als financieel adviseur en beleidsmedewerker goed van pas komt. Maar ook voor Nederlandse Vereniging voor Autisme in de provincie Overijssel investeert hij veel tijd in opzetten van nieuwe
locaties om op de deze manier mensen met autisme en hun naasten te ondersteunen.

Sinds kort deelt Nico zijn levensverhaal ook in de vorm van een lezing. “Ik wil met mijn lezing graag autisme uit de taboesfeer halen.” Twee vragen die zeker aan bod zullen komen: hoe en waarom de diagnose bij hem gesteld is en wat hem helpt om zich staande te houden in de maatschappij.

Op dinsdag 8 december van 19.30 tot 21.30 uur gaan wij Nico digitaal ontmoeten. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar nva.alkmaar@autisme.nl.
De lezing wordt via Zoom aangeboden.