Het Wonderlijke Voorval van de Hond in de Nacht

In Alkmaar en Haarlem komen er twee voorstellingen van het toneelstuk Het Wonderlijke Voorval van de Hond in de Nacht, gebaseerd op de roman van Mark Haddon, over een jonge detective met autisme.

Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

Het toneelstuk is te zien in TAQA Theater De Vest te Alkmaar op 29 en 30 september en in Stadsschouwburg te Haarlem op 22 en 23 oktober. Voor het reserveren van kaarten en meer informatie, ga naar www.hondindenacht.nl.

Inlevingsproces
De acteurs willen zich zo goed mogelijk inleven in het leven van Christopher, maar ook in zijn ouders. Zijn vader heeft namelijk de volledige zorg over Christopher, nadat zijn moeder hen verlaten heeft. Dit inlevingsproces wil Doclines graag vastleggen in de vorm van een video, waarbij mensen in gesprek gaan met de acteurs van de TheaterAlliantie. Voor aanmelden en meer informatie, mail naar pien.veenink@doclines.nl of kijk op www.autisme.nl.

Vrijwilligers
Daarnaast komt de Theateralliantie graag in contact met vrijwilligers die het leuk vinden om in de theaters, voorafgaand aan de voorstelling, uitleg over autisme te geven en eventuele vragen te beantwoorden over autisme. In de foyer van de theaters komt namelijk een soort mini-expositie te staan, waar bezoekers meer kunnen zien over autisme. Om aan te melden, mail naar info@autisme.nl en vermeld in de onderwerpregel Hond in de Nacht.