Informatiebijeenkomst Typisch Matty

NVA Alkmaar houdt op zondagmiddag 12 september een gratis informatiebijeenkomst, waarbij de informatie gaat over ouderen en autisme. Hiervoor is er de documentaire Typisch Matty en zullen twee Magentazorg zorgverleners nog ter woord komen.

Typisch Matty” is een film over een vrouw, die op 82-jarige leeftijd de diagnose autisme kreeg. In het verzorgingshuis wist het personeel zich geen raad met haar vaak dwangmatige gedrag. Haar dochters zijn op zoek gegaan naar een passende woonplek voor haar. Met deze documentaire willen ze hun ervaringen delen en zo hulpverleners en familie van ouderen met autisme die hulp en zorg nodig hebben, informeren. Hun missie is dat ouderen met autisme de juiste zorg krijgen. De film wordt ingeleid en na afloop kunt u vragen stellen.

Magentazorg verleent zorg en ondersteuning aan kwetsbare ouderen in de regio Noord-Holland-Noord. Twee zorgverleners van Magentazorg vertellen iets over hun werk en de aandacht voor autisme bij ouderen.

Iedereen houdt zich tijdens de bijeenkomst aan de landelijke RIVM richtlijnen.

Aanmelden en meer informatie
Inloop is om 13.45 uur en de bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum Mare Nostrum, aan de Arubastraat 2 te Alkmaar. Aanmelden is noodzakelijk en kan door te mailen naar nva.alkmaar@autisme.nl
Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij en mocht je onverhoopt niet kunnen, laat dit dan zo snel mogelijk even weten zodat ze de plaats aan iemand anders kunnen geven. Voor meer informatie, ga naar www.facebook.com/nvaalkmaar.