UITNODIGING: kennismiddag SCHEIDEN, OUDERSCHAP EN AUTISME, 21 juni, Schagen

Vlak voor de zomer organiseren het autismenetwerk Noord-Holland Noord en het NVA Huis Noord-Holland Noord samen een kennismiddag: Scheiden, ouderschap en autisme.

Wanneer: dinsdagmiddag 21 juni

Locatie: Scagontheater in Schagen, adres Torenstraat 1B, 1741 CB Schagen

Tijdstip: aanvang 14.00, eindtijd 17.00

Waarom
Scheiden/ een scheiding binnen een gezin is een ‘life event’.  Een periode van transitie tussen wat was, en wat opnieuw vorm moet vinden. Want al is de liefde over, of de relatie teveel beschadigd om er mee door te gaan, ouderschap blijft. Het autismenetwerk Noord-Holland Noord in samenwerking met NVA huis Noord-Holland Noord, nodigen u graag uit als ervaringsdeskundigen, en professionals in zorg, ondersteuning en onderwijs om samen de thema’s autisme, scheiden en ouderschap te onderzoeken.

Gast/spreker: Marjon Kuipers, MSc MME, Rechtbank- en Familiemediator en Bijzonder Curator Jeugdzaken, gespecialiseerd in mediation waar bij één van partijen een vorm van autisme heeft.

Doel
Op deze middag willen we graag met onze gasten en met elkaar in gesprek over een aantal thema’s/vragen.

– Welke invloed heeft autisme op het verloop van een scheiding?

– Op welke manier moet rekening gehouden worden met autisme van een ouder of kind in het opstellen van een ouderschapsplan / vormgeven ouderschap?

– Hoe kunnen onderwijs/zorg professionals kind en gezin op een goede manier begeleiden in de periode tijdens en direct na de scheiding?

Programma
In het eerste deel van 14.00-15.15 luisteren we naar onze hoofdspreker en een panel. Na een korte pauze rond 15.15 gaan we van 15.30-16.30 in kleinere groepen met elkaar in gesprek, en ronden af met drankje om na te praten voor wie wil.

Kosteloos, voor breed publiek
Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden. Zowel professionals uit Noord-Holland Noord als ervaringsdeskundigen zijn van harte welkom, dus stuur deze uitnodiging vooral ook door in je organisatie en naar andere geïnteresseerden!

Aanmelden:
Graag voor dinsdag 14 juni via: https://forms.gle/BFjW6hhQrgGdX7dR7

Inhoudelijk bijdragen aan het programma?
We zoeken nog mensen  met ervaringsdeskundigheid voor het panel, en enkele vrijwilligers voor praktische klussen op deze middag. Interesse? Stuur een mailtje naar autismenetwerknhn@gmail.com