Wethouder Paul Verbruggen opent samenwerking Kop-Zorg en Stadsstrand De Kade

“Niemand hoeft buitenspel te staan want iedereen heeft talent” zei wethouder Paul Verbruggen tijdens de opening. De gemeente Alkmaar is blij met dit nieuwe initiatief en ondersteunt het dan ook van harte.

Wethouder Paul Verbruggen heeft maandagochtend 21 juni het startschot gegeven voor een nieuw sociaal project tussen Stadsstrand de Kade en Kop-Zorg. Jongeren met een vorm van autisme en andere jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werkervaring opdoen bij het Stadsstrand onder begeleiding van Kop-Zorg.

Kop-Zorg ondersteunt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een vorm van autisme. Deze jongeren hebben behoefte aan toekomstperspectief en willen zo gewoon mogelijk participeren binnen de maatschappij. Vanuit een veilige omgeving kunnen zij zich in eigen tempo ontwikkelen om uiteindelijk door te stromen naar een passende werkplek en/of opleiding. 

Kop-Zorg ziet dat steeds meer jongeren met een vorm van autisme moeite hebben bij het vinden van aansluiting in de maatschappij. Een podium als Stadsstrand de Kade biedt een werkervaringsplek om deze jongeren kansen en successen te bieden.  

Kop-Zorg heeft al jaren een horeca dagbesteding in haar aanbod. Op de dagbesteding voeren jongeren voorbereidende werkzaamheden uit voor restaurants in de binnenstad. Zo snijden wij de groente voor restaurant SOEPP en voeren wij ondersteunende taken uit voor Stadsstrand De Kade. Dit nieuwe project is een volgende stap in de ontwikkeling van de jongeren.

Namens alle convenantpartners Noord-Holland Noord: gefeliciteerd Kop-Zorg met dit mooie initiatief!