Geplaatst op

11 oktober: inspiratiebijeenkomst Autisme en Werk in Noord-Holland Noord

Uitnodiging namens autismenetwerk Noord-Holland Noord en WerkwebAutisme

Op dinsdagmiddag 11 oktober organiseren we in onze regio een inspirerende bijeenkomst voor werkzoekenden met autisme, organisaties met de ambitie om een inclusieve werkgever te zijn, en professionals die mensen begeleiden in het vinden en behouden van werk.

Bekijk hier het programma

Het achterliggende idee:

Inclusieve werkgevers en werkzoekenden: we zijn op zoek naar jullie! Uit het Nederlands Autisme Register blijkt namelijk dat ruim 52% van de mensen met autisme (16+) -die meededen aan dit onderzoek- geen betaald werk heeft (zie bron NAR). En één op de vijf werknemers heeft last van psychische klachten (zie bron GGZ nieuws en handreiking voor werkgevers om uitval door psychische klachten te voorkomen).

Het Autismenetwerk Noord-Holland Noord en het project Werken met WerkWeb-Autisme bundelen hun kennis en netwerk. Zij organiseren een bijeenkomst waarin interessante hulpmiddelen voor het voetlicht worden gebracht, de vragen van potentiële werkgevers, jobcoaches en werkzoekenden concreet aan elkaar gekoppeld kunnen worden en deelnemers geïnspireerd en geïnformeerd de bijeenkomst verlaten!

Kom ook!

Wil je een inhoudelijke bijdrage leveren aan deze middag of heb je vragen vooraf? Neem contact op met Tabitha van den Berg via 06 16115790 / info@autismenh.nl